top of page
Пошук

ЯК ПРАВИЛЬНО МАРИНУВАТИ ШАШЛИК

Настало літо … Сезон шашликів - відкрито … Але як зробити, щоб шашлик був по-справжньому смачним і ніжним? Цілком вірно — правильно замаринувати м’ясо.


Звичайно єдиного «універсального» способу маринування м’яса для шашлику не існує, а рецептів приготування маринаду налічується десятками. Але давайте все ж спробуємо розібратися в цьому «апетитному» питанні.

Як маринувати шашлик зі свинини?

При приготуванні шашлику зі свинини, рекомендуємо, використовувати свинну шию, як найбільш ніжне і м’яке м’ясо.

Оцтовий маринад для шашлику зі свинини

Розділити 2 кг. м’яса на порційні шматочки. Нарізати кільцями 2 - 3 середніх цибулини. У спеціально глибокому посуді (емальована або глиняна) перемішати м’ясо, цибулю, посолити і додати спеції за смаком. Далі розвести 50 г. 9-процентного оцту (краще винного) на літр води. Одну половину отриманої оцтової суміші влити в посуд з м’ясом і ретельно перемішати. Поставити настоюватися в прохолодне місце на 3 — 4 год. Ось, як маринувати шашлик в оцті.

Маринад для шашлика зі свинини з майонезом

Для приготування шашлику вам знадобиться 1 літр кефіру, 3 цибулини, спеції та сіль за смаком. Нарізане м’ясо викласти в каструлю, потім на м’ясо викласти нарізану кільцями цибулю, приправити, посолити і залити кефіром. Маринувати в прохолодному місці протягом доби.

Як правильно маринувати шашлик з баранини?

Класичний варіант приготування шашлику

Взяти 1 кг. спинної частини баранчика. Нарізати м’ясо на порційні шматки і покласти в глибоку емальовану ємність. Посипати чорним і червоним меленим перцем, посолити. Дрібно порізати 3 ріпчастих цибулини і зелень (кріп і петрушка) посипати ними м’ясо. Додати сік з половини лимона, перемішати і поставити у холодильник на 5 -6 годин.

Шашлик з баранини по-кавказьки

Нарізати філе баранини і покласти у глиняну ємність. Сіль, мелений червоний і чорний перець додати за смаком. Натерти 5 очищених цибулин і 4 зубчики часнику перемішати з м’ясом, полити соком одного лимона. Дати настоятися в прохолодному місці 6 — 8 год. Під час приготування шашлику на вугіллі, рекомендуємо періодично збризкувати його маринадом. Так шашлик вийде найбільш соковитим на смак.

Шашлик з баранини і йогуртовим соусом

Нарізати шматочками філе баранчика (1 кг). Дрібно посікти перець чилі (1 стучок) і пучок перцевої м’яти. Отриману суміш розділити на дві тарілки. У першу тарілку з чилі і м’ятою налити трохи оливкового масла, перемішати з м’ясом. Посолити і поставити в холодне місце приблизно на 12 год.

У другу тарілку додати, чорний мелений перець, сіль і влити 200 г. йогурту. Подавати як соус до приготування шашлику.

Винний маринад для шашлику з яловичини

1 кг яловичини (рекомендуємо вирізку) нарізати на порційні шматочки і покласти в глибоку скляну ємність. Додати 5 нарізаних кільцями цибулини, сіль, чорний і червоний мелений перець за смаком. Залити половиною склянки червоного сухого вина. Маринувати протягом 5 год.

Шашлик з яловичини в соєвому маринаді

У підготовлений посуд додати 50 мл соєвого соусу, 50 мл винного оцту, 2 столові ложки оливкової олії, 3 зубчики подрібненого часнику, 1 чайну ложку цукру, сіль і перець за смаком. Дану суміш залити 1 кг нарізаної на шматки яловичої вирізки, ретельно перемішати і маринувати 6 год .

Імбирний маринад для шашлику з яловичини

Перемішати сік двох лаймів з одним стаканом соєвого соусу, додати 50 г. імбиру. Підготовлену яловичину замаринувати у суміші на 6 год.

Шашлик з курки з часником і лимоном

2 кг. курки розділити на порційні шматочки і скласти в спеціально приготовлену посуд. Нарізати 1 цибулину півкільцями, посолити і розім’яти до появи соку. Далі подрібнити 4 зубчики часнику, нашаткувати невеликий пучок кропу (або петрушки). Додати цибулю, часник, кріп (петрушку) до курки, перемішати, злегка втираючи маринад в м’ясо. Потім додати пів лимона, поперчити за смаком. Залишити на 2 год в прохолодному місці.

Шашлик з курки в майонезі

Взяти 2 кг. курки, розрізати на шматочки. Покласти в скляний посуд, додати 200 — 300 г майонезу, а також сіль, перець і гірчицю за смаком. Нарізати 2 ріпчастих цибулини кільцями і додати в курку. Все ретельно перемішати і поставити маринуватися приблизно на 4 год в прохолодне місце.

Шашлик з курки на пиві

2 кг. курки нарізати, викласти в глибокий посуд. Після додати нарізані кільцями дві цибулини, сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішати і залити 1 літром світлого пива. Поставити в прохолодне місце на 10 год.



Ми з вами розібрали кілька простих і оригінальних рецептів. Не бійтеся експериментувати. І саме головне не забувайте вкладати в приготування шашлику «головний інгредієнт» — свій гарний настрій. Приємного апетиту і відмінного відпочинку.

 
 
 

Comments


Ми вирішили зробити вас щасливішими. Щоб ви інколи могли відволіктися від своєї роботи та буденності, та насолодитись свіжим лісовим повітрям та мальовничими краєвидами

Контакти бази відпочинку Сонячні Озера

Ми в соц мережі

Львівська область

с. Блищиводи

вул.Чистопілля, 2

  • Instagram
  • Facebook Reflection

50.06909

24.05280

bottom of page